Ten Hag lyrisch na succesvol Ajax-weekend: "PSV gaat vanzelf punten verspelen"

18 februari om 20:46

Erik ten Hag is zeer tevreden over het spel van zijn ploeg tegen PEC Zwolle. De trainer van Ajax zag dat de Amsterdammers 'slechts' met 0-1 wonnen op bezoek bij PEC Zwolle. 

"Ik heb een heel goed Ajax gezien, heel overtuigend. Het enige wat we nagelaten hebben is meer scoren. 0-5 was ook een normale uitslag geweest", begint Ten Hag tegenover FOX Sports. "Op een aantal details na, kan ik de ploeg maar één ding verwijten: we moeten het verschil groter maken. Dan wordt de wedstrijd veel makkelijker."

Klaas-Jan Huntelaar deelde in de eerste helft een tik uit aan Bram van Polen. "Je kan ook zeggen: het is een penalty. Hij wordt namelijk vastgehouden. Hij moet daar een penalty geven, want Huntelaar wordt vastgehouden. Daarna probeerde hij los te komen. Ik kan me niet voorstellen dat ze er in Eindhoven de klere in hebben, nee. We moeten ook helemaal niet naar Eindhoven kijken", vindt Ten Hag.

De achterstand op koploper PSV bedraagt nu vijf punten. "Dat is nog niet goed, want we willen bovenaan staan. Maar met het spel hebben we een stap voorwaarts gezet. Hier kunnen we op voortborduren. PSV gaat vanzelf punten verspelen", aldus Ten Hag.