'Nieuwe maatregel van Conte bij Chelsea: verboden te lachen op training'

'Nieuwe maatregel van Conte bij Chelsea: verboden te lachen op training'

19-02-2018 12:43
28

Een bizar bericht van de Engelse boulevardkrant The Sun. Spelers van Chelsea mogen van manager Antonio Conte niet meer lachen tijdens trainingssessies, omdat ze daardoor zouden verslappen en het ten koste zou gaan van de focus.

Een glimlach is een teken van laksheid, vindt Conte. De Italiaan is van plan om flink de zweep erover te leggen na een reeks van mindere resultaten en in een periode van herstel hoort geen glimlach. Het is niet de eerste keer dat Conte maatregelen neemt bij Chelsea. Zo heeft hij ketchup verbannen uit de kantine en kan het hem naar verluidt weinig schelen of zijn spelers goed in hun vel zitten of niet.

Chelsea heeft na enkele nederlagen de stijgende lijn weer te pakken. Na nederlagen tegen Bournemouth (0-3) en Watford (4-1) werd er met 3-0 gewonnen van West Bromwich Albion (competitie) en met 4-0 van Hull City (FA Cup). Engelse media denken echter nog steeds dat de clubleiding van Chelsea overweegt om Conte vroegtijdig opzij te zetten. Vorig seizoen werd hij landskampioen.