De Boer signaleerde 'zooitje': D'tjes van Ajax deden het beter

De Boer signaleerde 'zooitje': "D'tjes van Ajax deden het beter"

19-02-2018 12:53
15

Frank de Boer had het naar eigen zeggen lastiger in Italië dan in Engeland. Bij Internazionale en Crystal Palace moest De Boer al na een aantal wedstrijden weg, maar toch was werken in Engeland iets makkelijker voor hem.

"In Italië vond ik het eerlijk gezegd nog wat lastiger. Qua taal, maar ook qua voetbal. Hoe ik de dingen wilde overbrengen", zegt De Boer bij Rondo van Ziggo Sport. "Onze manier van denken toont veel gelijkenissen met de Engelse manier van denken. Zij (Inter, red.) doen alles op gevoel. Je hebt een blok van zes of acht en de rest zoekt het maar uit."

Vooral het positiespel op de training van Inter is De Boer vies tegengevallen. "Het was een beetje een zooitje, ze deden maar wat. Als ik een positiespel deed bij Inter, ik had dat nog nooit gezien. De D'tjes van Ajax deden het beter."

"Ik had niet verwacht dat het zo uit zou pakken. Pass- en trapvormen bijvoorbeeld. Zij zien daar het nut niet van in. Ik zei: maar dat is een essentieel onderdeel van hoe wij straks willen gaan spelen. Ze hebben het heel snel losgelaten, laat dat duidelijk zijn."