Been en De Boer loven 'verbindingsspeler' van Ajax: Ik vind het geweldig

Been en De Boer loven 'verbindingsspeler' van Ajax: "Ik vind het geweldig"

19-02-2018 13:13
21

Carel Eiting kan ook complimenten in ontvangst nemen van Mario Been en Ronald de Boer. De twintigjarige Ajacied viel tegen PEC Zwolle goed in en was een van de betere spelers aan de kant van Ajax.

"Ik vind het geweldig. Als je twintig jaar bent en je laat dit zien..Natuurlijk zal de trainer (Ten Hag, red.) ongetwijfeld overtuigd zijn van kwaliteiten", zegt Been bij FOX Sports. "Hij kijkt altijd naar voren, dat zit een beetje in het DNA van de Ajax-spelers. Normaal kaatsen spelers terug, maar hij kijkt altijd naar voren. Hup, dan zet hij weer iemand voor de goal. Hij ziet gewoon alles. Gelijk naar de spits spelen en niet terug. Hij ziet elke oplossing."

"Dit zijn kwaliteiten die niet veel spelers hebben", vervolgt Been. "Ik vind het ook knap van Ten Hag dat hij hem de kans geeft. Dat je zegt tegen zo'n jongen: ga maar spelen en laat het maar zien."

De Boer voegt daar nog iets aan toe. "Hij had even een mindere periode. Hij begon heel goed, toen werd het minder. Ik heb zelf drie jaar met hem gewerkt. Hij heeft ongelooflijk veel kwaliteit. Het is leuk dat hij nu de kans krijgt. In mijn ogen is hij echt een verbindingsspeler."