Jong Ajax alleen aan kop in Jupiler League, Lammers-goal zorgt voor PSV-winst

19-02-2018 21:58
34

Jong Ajax heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van NEC. De ploeg van Michael Reiziger won thuis met 2-0 van FC Oss en staat daardoor drie punten los in de Jupiler League. Ook Jong PSV heeft gewonnen.

Het ging niet vanzelf voor Jong Ajax. Oss kwam nauwelijks in de problemen omdat de Amsterdammers weinig potten konden breken. In een rommelige eerste helft kwam Jong Ajax alsnog op voorsprong. Dani de Wit rondde goed af na een voorzet op maat van Mitchel Bakker. In de tweede helft was het lang wachten op de beslissende 2-0. Die viel uiteindelijk een paar minuten voor tijd. Weer was De Wit trefzeker, deze keer op aangeven van Mateo Cassierra.

Jong PSV - FC Den Bosch 2-1
Door een overwinning op FC Den Bosch heeft Jong PSV zich verzekerd van plek vijf in de Jupiler League. De mannen van Dennis Haar kwamen na acht minuten spelen op voorsprong door Albert Gudmundsson, die een strafschop benutte. Den Bosch maakte tien minuten later gelijk via Muhammed Mert. Pas in de tweede helft kon Jong PSV afstand nemen van Den Bosch. Dat gebeurde via Sam Lammers, die de bal vanaf een meter of achttien fraai in de kruising schoot. Daar bleef het bij op De Herdgang.