Kluivert: 'Ik wil de beste van de wereld worden, heb er alles voor over'

19 februari om 22:11

Justin Kluivert heeft er alles voor over om de wereldtop te halen. De jonge Ajacied wil er alles aan doen om de beste speler ter wereld te worden, vertelt hij bij Tiki Taka Touzani van RTL7.

"Ik wil de beste van de wereld worden, dus dan moet je hard trainen", zegt Kluivert (18). "Anders hoef je niet te gaan voetballen, vind ik. Je moet het beste uit jezelf halen en voor de top gaan. Dat ga ik zeker doen. Ik heb er alles voor over. Ik moet meer gaan scoren."

Kluivert geeft zichzelf nog geen al te hoog cijfer op een schaal van een tot tien. "Een zesje. Een magere zes. Ik ben nog jong, dus ik verwacht nog heel veel van mezelf en weet wat ik daar voor over moet hebben. Ik moet hard trainen en dat ben ik ook zeker van plan."

Kluivert wordt naar eigen zeggen niet in de verleiding gebracht om zaterdag bijvoorbeeld de kroeg in te gaan. "Ik heb het al sinds jongs af aan links laten liggen en heb er geen moeite mee. Op vakantie heb ik ook altijd plezier. Je moet weten wanneer het kan en wanneer niet."