Van Persie keek kunstje af van Arsenal-ster: 'Aangeleerd het anders te doen'

Van Persie keek kunstje af van Arsenal-ster: 'Aangeleerd het anders te doen'

20-02-2018 08:25
18

Hoewel zijn schot licht werd aangeraakt, keken de Feyenoord-spelers er niet van op dat Robin van Persie met de binnenkant van zijn linkervoet scoorde tegen Heracles Almelo. Volgens de 34-jarige aanvaller is het een bewust gekozen strategie.

"Veel spelers, ook bij Feyenoord, schieten liefst met volle kracht op het doel", zegt Van Persie in het Algemeen Dagblad. "Ik heb mezelf door de jaren heen aangeleerd het anders te doen. Ik schiet liever van de tien pogingen acht keer binnen de doelpalen, want dan is er gewoon veel meer kans van slagen. Een keeper kan nog een redding verrichten, maar dan is er vaak een rebound."

"Als je tien ballen volle bak schiet, dan gaan er in de regel zes over of naast", vervolgt de routinier, die het kunstje afkeek van Robert Pirès, zijn voormalige ploeggenoot bij Arsenal. "Natuurlijk, mijn doelpunt tegen Heracles was ook enigszins gelukkig, want een verdediger raakte de bal nog lichtjes aan."

Van Persie hoopt op een directe vrije trap tegen PSV of in de halve finale van de KNVB Beker tegen Willem II. "Dat is wel een puntje", stelt hij. "Ik heb er gewoon niet genoeg vrije trappen ingeschoten in mijn carrière. Bij de jeugd gingen ze er allemaal in. Daar was het soms net een penalty, haha. Dat had de afgelopen zestien jaar beter gemoeten. Dat zit wel in mijn hoofd."