Knopper (links) op de foto met Martijn Reuser

Dramatisch Ajax-seizoen: 'We mochten blij zijn dat het maar 4-0 bleef tegen PSV'

Dramatisch Ajax-seizoen: 'We mochten blij zijn dat het maar 4-0 bleef tegen PSV'

21-02-2018 09:11
19

Het seizoen 1999/2000 staat bekend als een van de slechtste in de Ajax-geschiedenis. De Amsterdammers eindigden vijfde op 23 punten van kampioen PSV en zagen trainer Jan Wouters sneuvelen. 

"Voor mij was het een topjaar, maar voor de club en als ploeg dramatisch", stelt Richard Knopper, die dat seizoen doorbrak, in gesprek met Voetbal International voor de rubriek Anno. De oud-middenvelder denkt echter vol afgrijzen terug aan de uitwedstrijd tegen PSV. "Dat werd een oorwassing: na een kwartier stond het al 3-0 en uiteindelijk hebben we negentig minuten rondjes gelopen. We mochten blij zijn dat het bij 4-0 bleef. Toen begon het gemor pas echt."

Wellicht nog pijnlijker was het jubileumduel tegen FC Twente. Op de dag dat Ajax zijn honderdste verjaardag vierde, ging het thuis onderuit tegen de Tukkers, waarna Wouters werd ontslagen. "Dat deed mij veel", aldus Knopper, die de huidige assistent-trainer van Feyenoord nog kende uit de Ajax-jeugd. "Extra zuur voor Wouters, omdat hij na het ontslag van Olsen de club uit de brand had geholpen. Misschien was het zijn tijd nog niet om hoofdtrainer te worden. Ik denk dat hij vooral een fantastische assistent is. Een winnaar, maar ook warm en liefdevol."