Vrijdag d-day voor PSV: duidelijkheid over meespelen steunpilaren tegen Feyenoord

21 februari om 09:16

Marco van Ginkel vormt nog altijd een vraagteken voor de topper tegen Feyenoord van zondag. De middenvelder van PSV werkte dinsdag een lange individuele training af.

Volgens het Eindhovens Dagblad is het nu wachten wat voor reactie de knie van Van Ginkel geeft. Phillip Cocu hield zijn aanvoerder nauwlettend in de gaten. De trainer sloot afgelopen weekend niet uit dat hij in De Kuip weer over Van Ginkel kan beschikken, maar zeker is dat nog allerminst. Het feit dat hij al drie weken geen wedstrijd meer speelde, kan mogelijk een probleem vormen.

Voor een basisplaats tegen Feyenoord is het noodzakelijk dat de training van dinsdag geen reactie in de knie van Van Ginkel oplevert en dat hij vrijdag kan aanhaken bij de groepstraining. Met zijn routine en fysieke vermogen is Van Ginkel een van de belangrijkste schakels in het elftal van PSV. De laatste wedstrijden werd hij vervangen door Mauro Junior, die een middenveld vormde met Jorrit Hendrix en Bart Ramselaar.

Cocu weet vrijdag ook of hij over topscorer Hirving Lozano kan beschikken. De zaak van de Mexicaan bij de tuchtcommissie is definitief vastgesteld voor donderdagavond. De PSV-leiding krijgt de ochtend daarna de uitspraak te horen.