Balende De Jong: 'Dan zie je dat Huntelaar iets soortgelijks doet'

21 februari om 17:48

Luuk de Jong baalt van het feit dat Hirving Lozano wél een rode kaart heeft gekregen voor een elleboogstoot en Klaas-Jan Huntelaar níet. Lozano kon afgelopen zaterdag inrukken tijdens het thuisduel met sc Heerenveen (2-2). Er hangt de Mexicaanse topscorer nu een schorsing boven het hoofd. 

Vrijdagochtend wordt bekend of Lozano de kraker tegen Feyenoord van zondagmiddag zal missen. Een dag nadat de international rood had gekregen tegen Heerenveen, ontstond er ophef over een aanvaring tussen Huntelaar en Bram van Polen tijdens PEC Zwolle-Ajax (0-1). Huntelaar leek over de schreef te gaan en zijn elleboog bewust in het gezicht van zijn opponent te planten. Inmiddels is bekend dat de routinier sowieso niet geschorst wordt. 

"Misschien een beetje zwaar gestraft, die rode kaart van Lozano, want er gingen ook dingen aan voor en hij probeerde zich los te rukken", aldus De Jong voor de camera van Telegraaf TV. 

"En dan zie je de wedstrijd daarna dat Klaas iets soortgelijks doet en dat wordt beoordeeld dat het niets is... Het blijven moeilijke situaties. Dan is het balen dat Lozano wél rood krijgt en we hem misschien een paar wedstrijden moeten missen."