Rotstart voor 'Pep' in Nijmegen: "Ze móeten teleurgesteld zijn"

22 februari om 18:25

Pepijn Lijnders heeft het moeilijk bij NEC. De jonge trainer, die in januari werd aangesteld als vervanger van de succesvolle Adri Bogers, verloor vier van zijn eerste zeven wedstrijden. Afgelopen week ging NEC hard onderuit (4-1) bij MVV. 

De fans van de Jupiler League-ploeg beginnen te morren. Na afloop van de nederlaag in Maastricht werd de selectie van NEC opgewacht bij eigen stadion. "Supporters móeten teleurgesteld zijn. (...) Ze geven dingen aan en een aantal daarvan zit ook heel veel waarheid in, andere dingen natuurlijk niet. Uiteindelijk ging ik met een goed gevoel weg. Ik vond het wel prettig, je staat er niet alleen voor. Daarom zitten we allemaal bij deze club, vanwege de passie en het gevoel", aldus Lijnders voor de camera van Omroep Gelderland

Er vielen de afgelopen dagen harde woorden. "We hebben pittig gesproken. Hele goeie gesprekken met spelers. De spelers waren kritisch, maar we zijn vooral dichterbij elkaar gekomen. Deze wedstrijd wordt pas afgesloten na de 95 minuten tegen Fortuna Sittard."

"Het rare is dat we vier punten voor staan. In deze competitie kunnen we tegen iedereen problemen creëren, als we niet de juiste drive hebben. Maar ik kijk ernaar uit om hier thuis te spelen en vol gas te geven."