Emanuelson: 'Iedereen mag dat best weten. Ik ben boos en teleurgesteld'

22 februari om 22:48

Urby Emanuelson vindt het vervelend dat hij momenteel bankzitter is in Utrecht. De routinier kwam in 2018 slechts 78 minuten in actie; FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong geeft de voorkeur aan anderen. 

"Ik moet dealen met de keuzes van de trainer, maar makkelijk is dat niet", zegt de 31-jarige Emanuelson donderdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ja, iedereen mag best weten dat ik daar een probleem mee heb. Ik ben boos en teleurgesteld."

"Het zou niet goed zijn als ik dat niet was. Maar het is de keuze van de trainer. Ik loop al een hele tijd mee in het voetbal en weet ook dat dit soort dingen erbij horen. (...) Ik ben afgelopen zomer met heel goede bedoelingen naar FC Utrecht gekomen. Dat blijft zo. Het is aan mij om nu mijn plek terug te verdienen", vervolgt de oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan en AS Roma. 

"Mensen van buiten vragen me vaak hoe het nou mogelijk is dat ik reserve sta. Ze snappen het niet. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een keuze van de trainer is." Het contract van Emanuelson loopt komende zomer af.