'Hij wil niets kwijt, maar ik denk dat hij in de zomer naar Ajax komt'

'Hij wil niets kwijt, maar ik denk dat hij in de zomer naar Ajax komt'

23-02-2018 07:53
44

Andy van der Meyde denkt dat Zakaria Labyad in de zomer naar Ajax komt. Een winterse transfer ketste af, maar de oud-voetballer verwacht dat de spelmaker van FC Utrecht komende zomer wél gaat komen.

Van der Meyde heeft zo nu en dan contact met Labyad. "Ja, maar hij wil niets kwijt", zegt hij bij Ouwehoeren met Andy. "Ik denk dat hij volgend seizoen komt. Ik denk niet dat hij naar PSV gaat, want daar heeft hij al gezeten. Ten Hag wil hem heel graag hebben, denk ik. Het is gewoon wachten tot de competitie voorbij is en dan horen we het wel."

Toen Van der Meyde bij PSV aan zijn laatste dagen als voetballer bezig was, maakte hij kennis met Labyad. "Hij is een rustige jongen, een goede voetballer. Hij kan het wel. Bij PSV zat hij er al toen ik er zat. Hij maakte acties en is tweebenig, goed hoor. Het zou mooi voor Ajax zijn."

Van der Meyde is ook positief over de aanstelling van Erik ten Hag. "Als hij vanaf het begin van het seizoen bij Ajax was, hadden ze dik bovenaan gestaan. Hij is nog vrij jong en houdt van lang trainen. De jongens zijn gewoon tot drie uur op de club. Vroeger zat je om een uur in de auto naar huis, dat is nu niet meer. Nu trainen ze in de ochtend en doen ze in de middag aan krachttraining. Dat heeft hij denk ik meegenomen uit Duitsland."

No Poll