Verbeek gooit 5-3-2 overboord: 'We worden gedwongen om anders te spelen'

Verbeek gooit 5-3-2 overboord: 'We worden gedwongen om anders te spelen'

23-02-2018 17:30
40

Gertjan Verbeek gaat FC Twente in een ander systeem laten voetballen. De Tukkers speelden de afgelopen maanden met vijf verdedigers, maar Verbeek is van plan om zijn favoriete 5-3-2 systeem tijdelijk overboord te gooien.

Dat heeft alles te maken met de wedstrijd tegen FC Utrecht van zondagmiddag. De Domstedelingen spelen al het hele seizoen 4-4-2. "Daardoor worden we gedwongen anders te spelen. We gaan wel uit van onze eigen kracht", liet Verbeek weten tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag, opgetekend door TC/Tubantia. Of Verbeek definitief afstand doet van het 5-3-2, is nog onduidelijk.

De Enschedeërs zullen het zondag nog steeds moeten stellen zonder Oussama Assaidi. De clubtopscorer moest de degradatiekraker tegen Sparta al aan zich voorbij laten gaan vanwege knieklachten en is daar nog steeds niet van hersteld. Aanvoerder Stefan Thesker zou wél zijn rentree kunnen maken in de Galgenwaard. "Stefan heeft deze week twee keer meegetraind en het ziet er goed uit. Hij zou een optie richting zondag kunnen zijn."

No Poll