FC Twente-nieuweling: 'Ik koos voor PSV vanwege Kezman. Hij was mijn held'

FC Twente-nieuweling: 'Ik koos voor PSV vanwege Kezman. Hij was mijn held'

23-02-2018 19:29
18

De afgelopen winter naar FC Twente gekomen Michaël Maria is dolgelukkig in Enschede. De 23-jarige linksback stelt dat hij sinds zijn komst van het Duitse Erzgebirge Aue volledig op zijn plek is in Enschede.

"Ik heb me al in tijden niet zo gelukkig gevoeld. Niet alleen als sporter, maar ook als mens", vertelt hij aan FOX Sports. De door PSV en Vitesse opgeleide back is vooral blij dat hij zijn familie wat vaker kan zien. "Ik ben sinds mijn achttiende in Duitsland gaan wonen en zag ze heel weinig. En ik zit als voetballer in een team waar ik geaccepteerd word als voetballer. Bovendien hebben de trainer en de clubleiding vertrouwen in mij."

Nadat Maria een aantal jaren op Curaçao had doorgebracht, is hij in Nederland pas op latere leeftijd gaan voetballen. "Ik ben met een klasgenoot mee naar de training te gaan en de trainer was in één keer helemaal gek van mij. Na twee weken kwamen er ineens allemaal brieven binnen van bijna elke club uit de Eredivisie." De keuze van Maria viel uiteindelijk op PSV. "Daar speelde Mateja Kezman toen nog. Hij werd altijd afgebeeld als Batman, dat vond ik helemaal geweldig. Ik wilde zelf ook graag Kezman zijn, dat was mijn held."