Berghuis kon vroeger 'heel vervelend zijn': Dan maar niet, dat idee

Berghuis kon vroeger 'heel vervelend zijn': "Dan maar niet, dat idee"

24-02-2018 07:06
12

Steven Berghuis kwam deze week in opspraak door het incident op de training van Feyenoord met Sven van Beek. In het Algemeen Dagblad staat zaterdag een interview met de rechtsbuiten, maar over dat onderwerp komt hij niet aan het woord.

Wel vertelt Berghuis dat hij een vervelende jongen kon zijn, maar dat inmiddels heeft afgeleerd. "Als jonge speler had ik zoveel zelfvertrouwen", zegt hij in het AD. "Maar ik had geen enkel benul hoe ik ervoor moest zorgen dat ik alles eruit zou halen. Dat zou toch zeker allemaal vanzelf gaan? Andere mensen met kritiek, die zagen het toch zeker gewoon verkeerd? Ik kon vroeger heel vervelend zijn. Als ik eens niet speelde, dan snapte ik er oprecht helemaal niets van dat de trainer dat zo kon zien."

"Ik heb het er weleens over met Karim El Ahmadi. Karim en ik lijken op elkaar", vervolgt Berghuis, die zondag gewoon een basisplaats lijkt te krijgen tegen PSV. "We voelden ons als jeugdspelers vaak onbegrepen. Ik zag weleens op een training dat ik geen basisplaats zou hebben. Dan was ik zo vreselijk teleurgesteld. Dan maar niet, dat idee. Het kwartje moet dan een keer vallen en gelukkig is dat gebeurd."