Update: Vitesse reageert op verrassend trainersgerucht: "We gaan niets bevestigen"

24 februari om 10:48

Volgens Voetbal International staat Leonid Slutsky op het lijstje van Vitesse. De Russische trainer is een van de kandidaten om Henk Fraser op te volgen in Arnhem, die na dit seizoen vertrekt.

Slutsky was voor het laatst actief bij Championship-club Hull City. Hij stond daar slechts negentien wedstrijden aan het roer, waarna hij ontslagen werd. Op dat moment stond Hull op plek twintig in de Engelse tweede divisie. De 46-jarige Slutsky maakte naam als trainer bij CSKA Moskou en was verder nog bondscoach van het Russische elftal.

Slutsky lijkt niet de enige kandidaat om Fraser op te volgen bij Vitesse, want VI meldde eerder al dat Maurice Steijn van VVV-Venlo in beeld is. De succestrainer van de Limburgers is echter kandidaat bij meerdere clubs uit binnen- en buitenland.

Opvallend is ook dat Slutsky begin deze maand door Russische media gelinkt werd aan FC Twente. In Enschede zou hij Gertjan Verbeek op moeten volgen, die de club maar niet op de rit weet te krijgen.

Update 10.47: Tegenover De Gelderlander heeft Vitesse gereageerd op het Slutsky-gerucht. "Wij doen geen mededelingen over de trainersvacature", zegt technisch directeur Marc van Hintum. "We gaan niets bevestigen." De Gelderlander weet dat Slutsky gesignaleerd is met de clubleiding van Vitesse. Algemeen directeur Joost de Wit en Van Hintum spraken de Rus in januari tijdens het FA Cup-duel tussen Chelsea en Newcastle United.

Lees ook: Bizar gerucht uit Rusland: FC Twente informeert bij 'mogelijke opvolger' Verbeek