De Jong over Feyenoord: Vooral daardoor zijn ze geen concurrent meer voor titel

De Jong over Feyenoord: "Vooral daardoor zijn ze geen concurrent meer voor titel"

24-02-2018 12:56
140

Volgens John de Wolf komt PSV anders op bezoek bij Feyenoord dan Ajax. Opvallend is dat de Eindhovenaren in Rotterdam veel minder punten pakt dan in Amsterdam.

"Het zijn maar cijfers en die zeggen niks over de volgende wedstrijd", zegt de oud-Feyenoorder in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Toch wisten we in mijn tijd als speler al dat PSV anders naar Feyenoord komt dan bijvoorbeeld Ajax, dat in Rotterdam vaak met wat meer branie speelt. Het is puur een mentaal verhaal dat ze hier slechter presteren dan elders, denk ik."

PSV-spits Luuk de Jong is niet bang voor De Kuip. "Wanneer je binnen komt in de Kuip, kan dat eerst intimiderend zijn. Het maakt me nu niks meer uit. Onze spelers zijn eraan gewend en we zijn er pas nog nog geweest. De vorige wedstrijd hadden we er geen last van en waren we in een aantal fases sterk, maar verloren we toch. Feyenoord heeft vorig jaar een fantastisch jaar gedraaid en ze hebben nu via blessures veel pech gehad. Vooral daardoor zijn ze geen concurrent meer voor de titel."