Stuntploeg Excelsior flikt het wéér en wint dankzij Van Duinen in Heerenveen

Stuntploeg Excelsior flikt het wéér en wint dankzij Van Duinen in Heerenveen

24-02-2018 21:36
49

Excelsior blíjft maar stunten in de Eredivisie. Na de knappe overwinning bij Vitesse van vorige week moest ditmaal sc Heerenveen eraan geloven. In het Abe Lenstra Stadion zegevierde Excelsior zaterdagavond met 1-0. De Rotterdammers staan nu in puntenaantal (32) gelijk met Heerenveen. 

De stuntploeg van trainer Mitchell van der Gaag deed het in de eerste helft heel aardig in Friesland. De gasten hielden het achterin aardig dicht, al was Heerenveen wel twee keer dichtbij de openingstreffer. Zowel Reza als Michel Vlap raakte de paal. 

De 1-0 hing in de lucht, maar het was Excelsior dat eerst scoorde. Tegen de verhoudingen in maakte Mike van Duinen er 0-1 van. Na zeer matig uitverdedigen van linksback Lucas Woudenberg knalde de Haagse spits uiteindelijk via de lat binnen. 

Nadat Hicham Faik nog een grote kans op 0-2 had gemist, ging de thuisploeg aandringen. Met name in de tweede helft kreeg Heerenveen een karrenvracht aan kansen. De bal wilde er echter niet in: Kik Pierie, Henk Veerman, Daniel Hoegh (lat), Arber Zeneli en Martin Ödegaard misten.

Nummer negen Heerenveen moet vrezen dat ADO het gat naar de plaatsen die recht geven op deelname aan de playoffs zondag verder groeit. ADO Den Haag (op bezoek bij Ajax) en FC Utrecht (thuis tegen FC Twente) kunnen uitlopen. Excelisior heeft met liefst 22 punten in uitduels een nieuw clubrecord te pakken.