'Ik had het gevoel dat de spelers van Ajax van alle kanten op me afkwamen'

'Ik had het gevoel dat de spelers van Ajax van alle kanten op me afkwamen'

25-02-2018 15:22
42

Lex Immers is dolblij na het doelpuntloze gelijkspel van ADO Den Haag bij Ajax. Het voelt als een overwinning, geeft hij toe na afloop.

"Het is lekker om zo'n wedstrijd te spelen", vertelt Immers aan Omroep West. "We moesten de hele tijd volle bak gaan en tegenhouden. Ik keek elke keer op de klok en zei tegen Tom (Beugelsdijk, red.): Tommie, nog tien minuten, nog vijf minuten. Op een gegeven zie je negentig minuten op de klok en vraag je aan de scheidsrechter: Hoe lang nog? Dan probeer je nog een paar seconden tijd te rekken en dan fluit 'ie af. Dat voelt als een overwinning."

Immers hapte in de slotfase naar adem. "Ik had het gevoel dat ze van alle kanten op me afkwamen. Achter me, voor me, van de zijkant. Het leek wel alsof ze met twee of drie man meer speelden", aldus de ADO-middenvelder die doelman Robert Zwinkels (34) een groot compliment maakt. "Zonder hem hadden we het vandaag niet gered. Hij is een ouwe lul, maar hij is wel heel erg van waarde voor ADO. Dat mag toch best gezegd worden in de emotie en euforie? Ik ben supertrots op hem en het hele team."