Manchester City sleept eerste prijs van het seizoen binnen: Arsenal kansloos

25-02-2018 19:22
18

Manchester City heeft de eerste hoofdprijs van het seizoen te pakken. De Premier League-koploper nam het in de finale van de League Cup op tegen Arsenal en denderde na rust met duidelijke cijfers over The Gunners heen.

Arsenal kreeg na acht minuten spelen wel de eerste grote kans van de wedstrijd, maar doelman Claudio Bravo voorkwam met een knappe dubbele save een eigen doelpunt van Kyle Walker en een treffer van Pierre-Emerick Aubameyang. Even later viel de eerste treffer van de wedstrijd aan de andere kant. Shkodran Mustafi schatte een lange bal van achteruit verkeerd in en Sergio Agüero verschalkte doelman David Ospina met een knappe lob.

Na de rust liepen The Citizens verder uit. Vincent Kompany tikte een kort genomen hoekschop van Kevin de Bruyne binnen en David Silva tekende met een schuiver in de verre hoek de 3-0 aan. Hiermee was de wedstrijd gelopen: City vond de marge van drie wel prima en Arsenal geloofde er geen moment in dat het voor het eerst onder Arsène Wenger de League Cup binnen kon slepen.