Balen van falende Ajax-aanvallers: Normaal slaan we na een uur toe

Balen van falende Ajax-aanvallers: "Normaal slaan we na een uur toe"

26-02-2018 07:16
94

Ajax is niet kansloos in de titelrace met PSV, maar het doelpuntloze gelijkspel tegen ADO Den Haag heeft de kansen zeker niet vergroot. Dat erkent Matthijs de Ligt.

De achttienjarige verdediger is teleurgesteld over het verloop van de voetbalzondag: Ajax kwam niet langs ADO, terwijl PSV met 1-3 won van Feyenoord. Het verschil is nu zeven punten. "Dat is spijtig", reageert De Ligt. "Het gelijkspel tegen ADO Den Haag was al zuur, natuurlijk. Maar we hebben nu een nog moeilijkere uitgangspositie."

"De race is nog niet voorbij, maar het wordt wel heel lastig om kampioen te worden. We moeten nu negen wedstrijden winnen en hopen dat PSV punten verliest."

Het lag tegen ADO vooral aan de Ajax-aanvallers. "We hebben bijna geen kans weggegeven en de counters van ADO goed onschadelijk gemaakt. Maar dat maakt het puntenverlies er niet minder pijnlijk om", aldus De Ligt, die niet té aanvallend wilde spelen. "Ik snap dat het voor het oog leuker is als iedereen naar voren sprint, maar dat is niet altijd efficiënt."

"Je moet geduld houden, niet te gehaast worden. Dat waren we de tweede helft soms wel, want van de dertig schoten kwamen er tien op doel. Een-op-drie vind ik te weinig. Normaal slaan we na een uur toe. Dat lukte nu niet en dan sta je met lege handen."