'Vitesse greep naast Hoogma en staakt zoektocht naar nieuwe directeur'

'Vitesse greep naast Hoogma en staakt zoektocht naar nieuwe directeur'

28-02-2018 07:54
13

Vitesse gaat niet langer op zoek naar een opvolger voor Mo Allach. De technisch directeur vertrok in november naar het Israëllische Maccabi Haifa en werd toen opgevolgd door Marc van Hintum.

De voormalig linksback zou in eerste instantie slechts op interimbasis werken in het Gelredome. De Arnhemmers hebben echter geen geschikt alternatief kunnen vinden, waardoor Van Hintum in ieder geval tot de zomer van 2019 zal aanblijven. "We hebben de beste kandidaat zelf in huis", stelt algemeen directeur Joost de Wit in gesprek met De Gelderlander. "Marc heeft alle kwalificaties die voor Vitesse van belang zijn. Hij staat ook vierkant achter het beleid voor de lange termijn. Daarom willen we nog een jaar onder deze condities door."

Volgens de regionale krant was Nico-Jan Hoogma een voorname kandidaat voor de vacature. De geboren Fries besloot echter om Heracles te verruilen voor een functie bij de KNVB. Van Hintum had een streepje voor op een eventuele externe kandidaat, omdat hij de club al goed kent. Bovendien kan hij, in tegenstelling tot Allach, goed overweg met de invloedrijke commissarissen Valeri Oyff en Yevgeny Merkel.