KNVB: Halve finales gaan door, kleed je warm aan en drink weinig alcohol

KNVB: Halve finales gaan door, kleed je warm aan en drink weinig alcohol

28-02-2018 11:44
71

De halve finales in de strijd om de KNVB Beker gaan woensdagavond gewoon door. Dat meldt de KNVB woensdagochtend via de officiële kanalen. De voetbalbond raadt fans aan om zich warm aan te kleden. 

Ondanks de stevige kou en sneeuwval kunnen de halve finales (Feyenoord - Willem II en AZ - FC Twente) woensdag gewoon doorgaan. Dat heeft de KNVB besloten na overleg met de betrokken clubs en weerdeskundigen. De bond acht de huidige situatie verantwoord om supporters naar de stadions te laten afreizen. 

Wedden

Meer odds

'Omdat bij een gevoelstemperatuur van -15 graden de omstandigheden voor supporters in het stadion ondraaglijk kunnen worden, heeft de KNVB vanaf maandag intensief contact gehad met Meteo Consult over de gevoelstemperatuur in Alkmaar en Rotterdam. Uit een laatste meting bleek dat de gevoelstemperatuur op de tribunes van de stadions altijd boven de kritische grens blijft', schrijft de KNVB

De KNVB adviseert fans om zich warm aan te kleden met een 'muts, sjaal, handschoenen, thermokleding en warme schoenen'. In De Kuip worden bij Feyenoord - Willem II (aanvang 20.45 uur) gratis handwarmers en warme chocolademelk uitgedeeld. Ook bij AZ - FC Twente (aanvang 18.30 uur) wordt gratis warme drank uitgedeeld. Tot slot raadt de KNVB aan om een beperkte hoeveelheid alcohol te nuttigen.