Tactisch plan Willem II lekt uit voor 'Feyenoord': 'De laatste keer geweest'

Tactisch plan Willem II lekt uit voor 'Feyenoord': 'De laatste keer geweest'

01-03-2018 08:12
39

Het tactische plan van Willem II voor de bekerwedstrijd tegen Feyenoord stond ruim een halfuur voor het eerste fluitsignaal al op Twitter. Vermoedelijk heeft een Feyenoord-fan het strijdplan gelekt. Trainer Erwin van de Looi is boos.

De vellen papier hingen in een afgesloten conference room van een Haags hotel en zijn daardoor vermoedelijk door hotelpersoneel naar buiten gebracht, meldt De Telegraaf. De vondst werd massaal gedeeld, waardoor Feyenoord al voor het duel op de hoogte kon zijn van de plannen van Willem II.

"Als dat door iemand van het hotel is gedaan, dan is het gelijk de laatste keer geweest dat wij daar zijn geweest", reageert Van de Looi in de ochtendkrant. "Schandalig, zeker omdat we daar wel vaker zijn geweest. Maar daar zat het niet in dat wij vandaag hebben verloren."

"Zoals ook op de sheets te lezen was, je moet jezelf wel laten voelen in de duels", vervolgt de coach. "Je hoeft niet te schoppen, maar moet wel echt aan de bak. Dit is een halve finale, je krijgt geen herkansing, je moet er gewoon staan. De kans om een finale te spelen krijg je niet zo vaak bij Willem II."