Belangrijke PSV'ers spraken zonder Cocu met directie: 'Hij was niet boos'

Belangrijke PSV'ers spraken zonder Cocu met directie: 'Hij was niet boos'

01-03-2018 10:23
83

Het debacle in de Europa League-voorronde tegen NK Osijek heeft PSV sterker gemaakt. Dat stelt Nicolas Isimat-Mirin, die zich een goed gesprek met de spelersgroep en directie kan herinneren.

"Na die wedstrijd (tegen Osijek, red.) hebben we een met een groepje spelers een belangrijke meeting met Toon Gerbrands en Marcel Brands gehad. Ik geloof dat Marco van Ginkel, Daniel Schwaab, Santi Arias, Jeroen Zoet, Luuk de Jong en ik erbij waren. De trainer was er niet bij", vertelt Isimat aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"De directeur was niet boos, maar we hebben heel kalm en goed gesproken over het pakken van verantwoordelijkheid. We hebben het niet gehad over tactische en technische zaken op het veld. De directeur sprak vooral over de rol die iedere speler heeft en de specifieke taken en plichten om het team te helpen."

De puzzel is vervolgens in elkaar gevallen, merkt Isimat. "Dat was een heel goed gesprek. Nadat bepaalde spelers waren vertrokken, waren we toch een beetje zoekende. Nu bewaakt deze groep het teamproces en dat werkt heel erg goed."