De Ligt: 'Toch wel een klap, ik zal wel minder ruimte krijgen zonder hem'

De Ligt: 'Toch wel een klap, ik zal wel minder ruimte krijgen zonder hem'

04-03-2018 09:06
35

Na de remise tegen ADO Den Haag (0-0) vorige week, staat Ajax opnieuw voor een lastige opgave op bezoek bij Vitesse. Matthijs de Ligt houdt vertrouwen in de titelkansen, al moet hij zondag wel Frenkie de Jong naast zich missen in Arnhem.

"Het zal heel lastig worden, maar je moet altijd vertrouwen houden en ook zo blijven spelen. Zo staan we daar als team ook wel in", zegt De Ligt over de titelstrijd met PSV tegen de NOS. Volgens de verdediger is de kater van vorige week inmiddels verwerkt. "Er zijn altijd oorzaken waardoor je niet wint. We hebben daar ook over gesproken en gekeken wat er verbeterd moet worden. Daar zijn we deze week wel mee bezig geweest."

Een extra tegenvaller in aanloop naar het duel met Vitesse was het afhaken van De Jong, die op de training een enkelblessure opliep. "Een ongelukkig moment. Hij wilde een voorzet blokken en toen gebeurde er iets met zijn enkel. Toch wel een pittige klap", stelt De Ligt, die erkent dat er voor hem wel iets verandert. "Frenkie is wel een speler die veel aandacht van de tegenstander opeist in de opbouw. Dus ik denk dat ik wel minder ruimte zal krijgen nu hij niet naast me staat."

Trainer Erik ten Hag liet vrijdag weten dat De Jong waarschijnlijk zal worden vervangen door Rasmus Kristensen of Maximilian Wöber. In dat eerste geval schuift Joël Veltman door naar het centrum. "Ik denk dat er kleine verschilletjes zullen zijn, maar het zal niet helemaal omgegooid worden", aldus De Ligt. "De taken zijn duidelijk, voor wie er ook staat."