KNVB kondigt Derby der Lage Landen aan: Oranje op bezoek in België

KNVB kondigt Derby der Lage Landen aan: Oranje op bezoek in België

05-03-2018 17:25
47

Het Nederlands elftal speelt op 16 oktober een oefeninterland tegen België. Het duel wordt in België gespeeld, maar het stadion is nog niet bekend. Dat meldt de KNVB maandagmiddag.

Het wordt de 127e keer dat beide landen tegenover elkaar staan. De Belgische bond laat in een later stadium weten waar de wedstrijd wordt gespeeld, valt te lezen op de website van OnsOranje. Nederland won 55 van de 126 eerdere ontmoetingen, België kwam 37 keer als sterkste uit de bus. De laatste ontmoeting eindigde op 9 november 2016 in 1-1.

Wedden

Meer odds

Het vriendschappelijke treffen met de Rode Duivels vindt plaats na de eerste twee wedstrijden in de nieuwe Nations League. Nederland speelt daarin op 9 september tegen Frankrijk. Op 13 oktober is Duitsland de tweede tegenstander.

De ploeg van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman speelt op 23 maart het eerste oefenduel onder zijn bewind. Dan is Engeland de tegenstander in de Arena. Drie dagen later wacht Portugal.

Op dit moment voert de KNVB nog gesprekken over de invulling van de laatste oefeninterland ter voorbereiding op het treffen met Frankrijk. Zodra die tegenstander bekend is, is het programma van het team van Koeman met tien internationale ontmoetingen in 2018 compleet.  Eind mei en begin juni speelt Oranje duels met Slowakije en Italië.