Na vier keer op rij verliezen in Groningen trekken ze me zo van het paard af

"Na vier keer op rij verliezen in Groningen trekken ze me zo van het paard af"

07-03-2018 08:26
31

Danny Buijs leert naar eigen zeggen veel op de trainerscursus, maar ziet die niet als zaligmakend. De toekomstig oefenmeester van FC Groningen trekt steeds meer zijn eigen plan, mede door zijn ervaringen met topcoaches.

"Als speler keek ik altijd naar de trainers die ik heb gehad, niet de minsten, zoals Ron Jans, Bert van Marwijk, Erwin Koeman, Gertjan Verbeek. Ik noteerde wat ik goed vond, wat niet werkte en was zo onbewust al bezig me te ontwikkelen", zegt Buijs tegen Voetbal International. De 35-jarige oud-middenvelder doorloopt momenteel de trainerscursus. "Absoluut interessant, maar persoonlijk heb ik veel meer aan het uurtje dat Louis van Gaal langskwam. Of de lezing van Marcel Brands, die heel open en eerlijk de werkwijze van PSV uitlegde."

Wedden

Meer odds

Afgelopen zomer liep Buijs een paar dagen mee met Ronald Koeman, die met Everton op trainingskamp was in De Lutte. "Heb ik drie dagen lang alles mogen zien en horen, uitvoerige gesprekken gevoerd over voetbal. Met alle respect, dan leer je pas écht wat over de manier waarop je naar voetbal kunt kijken, hoe je het vak benadert, met spelers omgaat. Ik vreet die verhalen."

Buijs krijgt nu de kans van zijn leven bij FC Groningen. "Ik weet één ding: ik ben geen tovenaar. Ik kan de supporters van FC Groningen wel van alles gaan beloven, superaanvallend voetbal, spektakel en noem maar op, maar alles begint gewoon met het winnen van wedstrijden. Ik ken toch de wetten van het profvoetbal. Mijn carrière is nu een eregalerij aan hoogtepunten, maar na vier keer op rij verliezen in Groningen trekken ze me zo van het paard af. Het is mijn drive dát te voorkomen."