'Vitesse dankt rvc: topkandidaat staat te popelen om aan de slag te gaan'

'Vitesse dankt rvc: topkandidaat staat te popelen om aan de slag te gaan'

07-03-2018 15:52
87

Leonid Slutsky moet de nieuwe trainer van Vitesse worden. De 46-jarige Russische oefenmeester zou zelf ook staan te popelen om aan de slag te gaan in Arnhem, meldt Voetbal International woensdag.

Hoewel Vitesse andere opties niet definitief uitsluit, is Slutsky de beoogde opvolger van Henk Fraser. In januari spraken algemeen directeur Joost de Wit en technisch directeur Marc van Hintum uitgebreid met de voormalig bondscoach van Rusland en ex-trainer van CSKA Moskou. Dat leverde van beide kanten een goed gevoel op.

Wedden

Meer odds

Slutsky past in de profielschets van de Arnhemse club. Hij heeft een goed cv, laat zijn teams in een 4-3-3 formatie spelen en wordt gezien als tacticus. Overigens werd zijn naam geopperd door de raad van commissarissen van Vitesse. Op welke termijn hij gepresenteerd kan worden, is nog onduidelijk. Aangezien Slutsky niet uit de EU komt, gaat er het nodige papierwerk gepaard met zijn komst.

Zondag werd al gemeld dat Slutsky de topkandidaat is. Eerder werden ook Jaap Stam, Jurgen Streppel en Marcel Keizer in verband gebracht met Vitesse.