'Richt me op het buitenland. In Nederland gaat het heel lastig worden'

'Richt me op het buitenland. In Nederland gaat het heel lastig worden'

08-03-2018 23:39
13

Zeljko Petrovic vindt het 'verschrikkelijk' dat hij momenteel clubloos is. Vorig jaar moest de 52-jarige Montenegrijnse oefenmeester weg bij ADO Den Haag vanwege tegenvallende sportieve resultaten. Sindsdien zit hij thuis, maar dat bevalt hem totaal niet.

"Het is een beetje vervelend, als ik eerlijk ben", zegt Petrovic tegen Betweters. "Ik ben een voetbalman en hou ervan om op het veld te staan. Het is al een jaar geleden dat ik weg moest bij ADO. Ik vind het valse uitspraken als mensen van mijn leeftijd zeggen dat ze genieten omdat ze niet op het veld staan. Dat geloof ik helemaal niet. Als ik eerlijk moet zijn, vind ik dit verschrikkelijk."

Na zijn ontslag is Petrovic niet benaderd door een Eredivisie-club. "Nee, geen enkele club. Er was twee maanden geleden belangstelling uit de Jupiler League, maar het was lastig om daarin te stappen. Voor de rest richt ik me op het buitenland. In Nederland gaat het denk ik heel lastig worden."

"Ik woon hier al 25, 26 jaar. Als er in de krant een lijst van werkloze trainers stond, stond mijn naam daar nooit bij. Het maakt mij niets uit, maar het is wel raar als je hier je opleiding hebt gedaan en een Nederlands paspoort hebt."