'We hebben een club te runnen, er is geen reden om het kunstgras te vervangen'

'We hebben een club te runnen, er is geen reden om het kunstgras te vervangen'

09-03-2018 09:47
55

Heracles Almelo is de aanjager van kunstgras in het Nederlandse voetbal en wil zich niet zomaar gewonnen geven nu de discussie oplaait. Algemeen directeur Rob Toussaint ziet geen reden om af te stappen van de artificiële ondergrond.

"We hebben wel een club te runnen", stelt Toussaint in De Telegraaf. "De discussie is emotioneel erg geladen, maar als je rationeel kijkt, dan is er geen reden om het kunstgras te vervangen. Als je spelanalytisch kijkt, dan zijn er op kunstgras niet meer blessures, zijn er niet meer gele of rode kaarten, worden er niet minder slidings gemaakt, of minder goals gemaakt."

"Alleen legt de ratio het af tegen de emotie", aldus de Heracles-directeur. "Natuurgras wordt geromantiseerd. Maar we hebben dit jaar toch ook kunnen zien wat een beetje kou in Nederland doet met de velden."

In tegenstelling tot Heracles besloot PEC Zwolle eerder dit jaar wel om afscheid te gaan nemen van kunstgras. In de Eredivisie spelen verder Roda JC, VVV-Venlo, Excelsior, ADO Den Haag en Sparta op een artificiële mat.