Opmerkelijk: 'Jamaicaans goudhaantje mogelijk op weg naar het WK met ... Engeland'

Opmerkelijk: 'Jamaicaans goudhaantje mogelijk op weg naar het WK met ... Engeland'

09-03-2018 18:02
21

De Engelse boulevardkrant The Sun heeft zeer opmerkelijk nieuws naar buiten gebracht. Voormalig Ajax-target Leon Bailey zou met de FA in gesprek om met Engeland mee naar het WK te gaan.

Bailey zou zijn geboorteland Jamaica tien dagen de tijd hebben gegeven om hem te overtuigen om voor de eigen nationale ploeg te kiezen. De deadline is verstreken en The Sun weet dat Bailey het niet ziet zitten om voor Jamaica uit te komen. De familie schakelt door en vader Craig Butler heeft al de eerste concrete stappen gezet.

Wedden

Meer odds

Butler heeft al een afspraak gemaakt met Dan Ashworth, de technisch directeur van de Engelse voetbalbond. ''Ik zal volgende week met hem praten, maar het is een definitieve nee als het over het uitkomen voor Jamaica gaat'', bevestigt Butler de berichten.

''Samen met de FA gaan we alle opties bekijken en zien wat ze voor ogen hebben met mijn zoon'', vervolgt Butler. Bailey heeft namens Jamaica slechts één duel voor de U23 gespeeld en heeft zodoende de mogelijkheid om voor Engeland uit te komen, omdat zijn grootouders van vaders kant de Engelse nationaliteit hebben. Meegaan naar het WK zou een grote droom zijn.

De 20-jarige Bailey is uitgegroeid tot een sensatie in de Bundesliga. Dit seizoen was de dribbelaar van Bayer Leverkusen al goed voor negen treffers in 21 competitieduels.