Jong Ajax geeft koppositie uit handen na verrassende nederlaag

09-03-2018 22:00
59

NEC en Fortuna Sittard blijven spannend houden wie een direct ticket naar de Eredivisie pakt. Beide ploegen wonnen relatief eenvoudig hun wedstrijden in de Jupiler League. Jong Ajax raakte juist haar koppositie kwijt na een verrassende nederlaag tegen Go Ahead Eagles.

Jong Ajax - Go Ahead Eagles 0-2
Na een week van heibel met supporters en een seizoen van kwakkelende resultaten, had niet velen verwacht dat Go Ahead Eagles zou winnen bij Jong Ajax. Toch gebeurde het: de ploeg van Jan van Staa won met 0-2.

Voor rust hadden de Amsterdammers nog de ideale gelegenheid om de voorsprong te pakken. Maar Zian Flemming miste van elf meter. Die fout werd na de pauze genadeloos afgestraft toen Rick Ketting in de 63ste minuut raak kopte. Grote kansen kreeg Jong Ajax niet meer. Sterker nog, in de slotfase gaf Azor Matusiwa een penalty weg. De middenvelder kreeg de rode kaart te zien. Pieter Langedijk faalde niet vanaf elf meter.

NEC - FC Volendam 3-0
NEC had juist geen kind aan FC Volendam tijdens deze 28ste speelronde. De Nijmegenaren zijn goed op koers om na één seizoen weer terug in de Eredivisie te komen. Dankzij treffers van Arnaut Groeneveld, Calvin Verdonk en Guus Joppen won NEC eenvoudig met 3-0 in De Goffert.

Met nog tien wedstrijden op het programma staat NEC nu één punt voor op Jong Ajax, dat niet kan promoveren naar de eredivisie.

FC Eindhoven - Fortuna Sittard 1-3
Ook Fortuna Sittard deed wat het moest doen. De Limburgers maakten na ruim een half uur de openingstreffer bij FC Eindhoven via Djibril Dianessy. Toen in de tweede helft de voorsprong werd verdubbeld door Todd Cantwell, leek Fortuna op rozen te zitten.

Toch werd het nog even spannend nadat Doriano Kortstam de aansluitingstreffer binnenwerkte. Maar een klein kwartiertje voor tijd maakte Stefan Askovski aan alle twijfels een einde met de derde Fortuna-goal.

Omdat NEC ook won, blijft het gat met de Nijmegenaren op vier punten staan. Maar dankzij de nederlaag van Jong Ajax, is Fortuna de nummer twee op drie punten genaderd.