Het zou goed zijn als hij nog een tijdje bij PSV blijft, denk ik

"Het zou goed zijn als hij nog een tijdje bij PSV blijft, denk ik"

10-03-2018 07:28
31

Art Langeler hoopt dat Steven Bergwijn 'nog een tijdje' bij PSV blijft. De jonge revelatie is in Eindhoven nog niet uitgeleerd, maar wel goed bezig, zegt de bondscoach van Jong Oranje.

"Bij Jong Oranje had ik hem tot nu toe in de spits staan", zegt Langeler in het Algemeen Dagblad. "Omdat ik geloof dat Steven het protype is van de moderne centrumspits. Geen man die ballen inkopt, maar iemand die je vanuit het centrum zowel in de voet aan kunt spelen als in de diepte kunt lanceren."

"Kijk naar wat er internationaal aan types in de spits staan. Je ziet steeds minder het type-Weghorst of Luuk de Jong en meer types als Sergio Agüero, Dries Mertens. Gedrongen, wendbaar, snel, redelijk tweebenig. Die ontwikkeling zie ik Steven ook maken. En in een speelwijze met twee of drie spitsen maakt dan niet uit."

Langeler adviseert Bergwijn vervolgens. "Het zou goed zijn als hij nog een tijdje bij PSV blijft, denk ik, zodat hij nog beslissender kan worden. Hij heeft in elk geval een stabiele omgeving, komt uit een goed nest. Ik ken hem zelf als een liefhebber die wil voetballen en plezier maken, of dat nu bij PSV, Jong PSV, Oranje of Jong Oranje is."