Opvallende uitspraak Verbeek: Soms is het goed als een club degradeert

Opvallende uitspraak Verbeek: "Soms is het goed als een club degradeert"

10-03-2018 19:31
32

Opvallende uitspraken van Gertjan Verbeek in de studio van FOX Sports. De trainer van FC Twente stelt dat soms goed is als een club degradeert.

Verbeek was te gast bij FOX en besprak daar de situatie in de Bundesliga, waar de kans groot is dat Hamburger SV gaat degraderen. De Duitse club heeft veel dure spelers in de selectie en om schoon schip te maken, moet er vanaf nul begonnen worden, zegt Verbeek. "Soms is het goed als een club degradeert. Dat zie je ook met Hannover, die een doorstart hebben gemaakt."

"Je raakt een hoop spelers kwijt, waar je eigenlijk vanaf wil. Dat lukt niet als je erin blijft", zegt Verbeek, die vervolgens raar aangekeken wordt door presentator Jan-Joost van Gangelen. "De spelers die ik heb zijn niet zo duur als bij HSV. Of ze veel geld kosten? Dat valt wel mee. We hebben ze allemaal transfervrij gehaald. Ik begrijp dat ik beter even m'n mond kan houden vanavond", lacht hij vervolgens.

"In het Nederland is dat ook zo. Als je er een janboel van gemaakt heb en je schoon schip wilt maken, lukt dat alleen maar als je vanaf nul kan starten. Dat is gewoon zo. Daar ziet niet iedereen naar uit, dat is logisch. Je kunt het ook niet verkopen aan de achterban, maar om schoon schip te maken heb je soms geen keus."

Verbeek strijdt met Twente tegen degradatie en zoals het er nu naar uitziet, moeten de Tukkers aan het einde van het seizoen de nacompetitie in om degradatie naar de Jupiler League te ontlopen. Twente staat op de zeventiende plek.