'Hoe vervelend voor Feyenoord ook, maar het is gewoon niet beter dan AZ'

'Hoe vervelend voor Feyenoord ook, maar het is gewoon niet beter dan AZ'

11-03-2018 07:49
21

Robert Maaskant denkt dat AZ zondagmiddag eindelijk een wedstrijd tegen een Nederlandse topclub gaat winnen. Hij slaat de Noord-Hollanders hoger aan dan Feyenoord, de tegenstander in De Kuip.

"Het wordt voor AZ echt tijd. Ze zijn gegroeid in het seizoen, ze spelen beter en beter. Ik denk dat het gaat gebeuren", zegt Maaskant tegen Voetbal International. "Hoe vervelend voor Feyenoord ook. Ze kunnen zich oprichten op de momenten dat het nodig is, maar het is gewoon niet goed genoeg. Het is niet beter dan AZ."

"Of het jonge AZ moet bezwijken door de enorme druk van de supporters, maar qua voetballend vermogen, beweeglijkheid en spirit is het gewoon de betere ploeg", vervolgt Maaskant, die weet dat AZ doorgaans moeite heeft in de toppers. "Eigenlijk hoef je maar één ding te zeggen tegen die spelers. Vlak voordat je de bus instapt zeg je: zou het niet een keer tijd worden? Dat moet genoeg zijn om die spelers op scherp te krijgen."

De wedstrijd geldt ook als generale repetitie voor de KNVB Beker-finale. "Dat is de enige prijs waarmee Feyenoord het seizoen nog kan redden. Degene die deze wedstrijd wint, zal ook een gevoelige tik uitdelen voor die finale."