Zeperd komt hard aan bij PSV: 'Ongelooflijk, dit doet heel veel pijn'

Zeperd komt hard aan bij PSV: 'Ongelooflijk, dit doet heel veel pijn'

11-03-2018 08:10
41

De 5-0 nederlaag van PSV bij Willem II is hard aangekomen bij Luuk de Jong. De spits benadrukt echter meteen dat het niet meer dan een incident is in de titelstrijd.

"We moeten heel goed beseffen dat dit een incident is", zegt De Jong voor de camera van FOX Sports. "Maar het is wel goed als we dit even voelen, want dit mag nooit geburen. De gifbeker is leeg." Ajax kan het verschil zondag in het thuisduel met sc Heerenveen terugbrengen tot zeven punten. "Dat is nog steeds een kloof. Maar wij wilden hier op dertien punten voorsprong komen. Ongelooflijk dat dit dan gebeurt. Dit doet heel veel pijn." 

Wedden

Meer odds

Volgens de 27-jarige De Jong werd PSV op inzet geklopt door Willem II, dat deze week trainer Erwin van de Looi zag opstappen en vecht tegen degradatie. "Willem II leverde zo veel strijd en wij wisten daar niets tegenover te stellen. We waren slecht in duels en in balbezit was het ook niet goed."

Marco van Ginkel sluit zich aan bij de woorden van De Jong. "We geven altijd honderd procent, dat is ook de reden waarom we bovenaan staan. Maar nu deden we dat niet en dan kun je afgeslacht worden", aldus de PSV-captain. "Het was vooral de beleving, intensiteit en agressiviteit waarop we door Willem II werden afgetroefd."

Het was voor PSV de grootste nederlaag sinds 22 november 1964, toen Ajax eveneens met 5-0 te sterk was. "Dat zegt veel", stelt Van Ginkel. "Ik kan me ook niet herinneren dat ik in mijn carrière met zulke dikke cijfers verloren heb."