'Ajax doet bewust geen contractaanbieding en leidt transfervrij vertrek in'

'Ajax doet bewust geen contractaanbieding en leidt transfervrij vertrek in'

12-03-2018 07:03
66

Ajax heeft er bewust voor gekozen om Nick Viergever geen contractaanbieding te doen. De 28-jarige verdediger komt niet meer in de plannen van de Amsterdammers voor en kan komende zomer transfervrij de overstap maken naar PSV.

De Telegraaf meldt dat Ajax niets meer van plan is met Viergever. Het contract van de verdediger loopt komende zomer af, waardoor hij gratis de deur uitloopt. Het is vooral de vraag waarom Ajax niets meer in Viergever ziet. In de vier jaar dat hij actief was in Amsterdam, ontpopte hij zich langzaam tot betrouwbare kracht, die vooral in het succesvolle Europa League-seizoen van grote waarde was. Ook bij veel Ajax-supporters stond hij er goed op.

De kans bestaat dat Viergever transfervrij de overstap maakt naar PSV. De Eindhovenaren wilden hem ook al hebben in 2014, toen hij nog bij AZ speelde, maar voor Ajax koos. Afgelopen zomer werd er een nieuwe poging gedaan, maar technisch manager Marcel Brands ving bot. Nu lijkt hij toe te slaan. Volgens de berichten moet er alleen nog een definitief akkoord worden bereikt en de medische keuring worden gedaan.

Viergever is voor PSV een welkome versterking. De club lijkt komende zomer afscheid te moeten nemen van een aantal routiniers, waaronder Jeroen Zoet, Santiago Arias, Luuk de Jong en Marco van Ginkel. Ook aan Hirving Lozano wordt getrokken.