Uitgefloten Veltman 'zinspeelt op vertrek': 'Het is een schande, heel jammer'

Uitgefloten Veltman 'zinspeelt op vertrek': 'Het is een schande, heel jammer'

12-03-2018 06:55
115

Matthijs de Ligt heeft geen goed woord over voor de Ajax-fans die zondag Joël Veltman uitfloten. De rechtsback werd gepasseerd tegen sc Heerenveen (4-1), maar kreeg bepaald geen warm onthaal toen hij mocht warmlopen.

"Ik heb hier een naar gevoel bij", zegt De Ligt, die de aanvoerdersband overnam van Veltman, in De Telegraaf. "Joël speelt jarenlang in Ajax 1, is aanvoerder en dan vind ik dat de fans wel wat meer respect mogen hebben. Natuurlijk mogen de mensen een mening hebben, maar dit is – in je eigen huis – schandalig, ja.".

Veltman zelf hield zich op de vlakte. "Het geklap van de mensen toen ik warm liep, vond ik mooier dan het gefluit. Dat het gebeurt, is jammer. Ik weet zelf ook wel dat ik meer moet brengen." In algemene zin wilde hij wel iets kwijt over de kritische Ajax-fans. "Dit is niet de eerste keer, nee. Het is een schande, heel jammer dat het gebeurt. Je ziet wat er gebeurt als ze wel achter hun club staan. Dan kan het een mooie uitslag worden."

"Of die houding ooit nog verandert, weet ik niet. Ik hoop het wel voor die jongens", besluit Veltman, die volgens de ochtendkrant zinspeelde op een vertrek.