In het kort: Mbappé redt tiental PSG, Juventus blijft winnen en slaat gaatje

In het kort: Mbappé redt tiental PSG, Juventus blijft winnen en slaat gaatje

14-03-2018 20:00
31

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Mbappé leidt tiental PSG naar benauwde zege
Ligue 1-koploper Paris Saint-Germain heeft de achtste competitiezege op rij geboekt. De Parijzenaars speelden een groot deel van de wedstrijd met tien man, maar wonnen wel met 2-1 van Angers. Kylian Mbappé opende de score in de twaalfde minuut, maar niet veel later kreeg Thiago Motta direct rood. Ondanks de ondertalsituatie maakte Mbappé er 2-0 van. Een kwartier voor tijd deed Angers iets terug. Een stunt zat er echter niet meer in.

Juventus slaat gaatje met Napoli
Juventus heeft in  de race om de Scudetto een gaatje geslagen met Napoli. De inhaalwedstrijd tegen Atalanta Bergamo in de Serie A werd met 2-0 gewonnen. Gonzalo Higuaín en Blaise Matuidi scoorden tegen de ploeg van Hans Hateboer en Marten de Roon. De Oude Dame heeft nu vier punten meer dan Napoli. Juve won bovendien zijn laatste twaalf competitiewedstrijden.

Nederlander schiet Chelsea langs Real
Met dank aan Daishawn Redan heeft Chelsea onder 19 zich geplaatst voor de halve finale van de UEFA Youth League. De zeventienjarige Nederlander had met twee goals een groot aandeel in de 2-4 zege van The Blues bij Real Madrid.