'Meneer Younes zou bij mij niet twee, maar vier weken op De Toekomst trainen'

'Meneer Younes zou bij mij niet twee, maar vier weken op De Toekomst trainen'

12-03-2018 16:43
48

Als Aad de Mos trainer van Ajax zou zijn, zou hij de straf van Amin Younes verdubbelen. Maandag werd bekend dat de aanvaller twee weken naar Jong Ajax is gezet, omdat hij zondag tegen sc Heerenveen niet in wilde vallen.

"Zeer terecht", zegt De Mos tegen Telesport. "Het verbaast mij dat Ten Hag niet op de persconferentie zei: dit is werkweigering. Ga jij je maar vier weken melden bij Reiziger en Bogarde (trainers Jong Ajax, red.). Dat is wat je moet doen als een speler weigert."

"Het is te banaal voor worden. Ten Hag zei dat hij hem wilde belonen voor z'n goede werk op de training (en invalbeurt bij Vitesse, red.). Goed werk op de training is een normale zaak en wel het minste wat je kan verwachten van een professional die bij Ajax speelt en zich in de kijker wil spelen bij het Duitse elftal."

"Hij kwam met problemen terug. Een transfer die hij Ajax door de neus geboord (transfer naar SSC Napoli ging niet door, red.), dus meneer Younes zou bij mij niet twee weken, maar vier weken op De Toekomst kunnen trainen."