Gullit niet eens met Ten Hag-keuze: 'Hij heeft nog veel tijd nodig voor zichzelf'

Gullit niet eens met Ten Hag-keuze: 'Hij heeft nog veel tijd nodig voor zichzelf'

12-03-2018 18:07
45

Ruud Gullit zet zijn vraagtekens bij Matthijs de Ligt als aanvoerder van Ajax. Aanvoerder Joël Veltman werd gepasseerd tegen sc Heerenveen, waardoor De Ligt (18) de aanvoerdersband mocht dragen. Gullit vindt De Ligt nog te jong.

"Hij heeft nog heel veel tijd nodig voor zichzelf. Hij kan nu nog niet denken voor het elftal", zegt Gullit bij Rondo van Ziggo Sport. "Het zou makkelijker zijn om voor iemand te kiezen met ervaring, of die ouder is. Hij heeft vorig jaar een moeilijk seizoen gehad, met een aantal fouten. Het is een heel goede voetballer, die zich gewoon moet ontwikkelen."

Wedden

Meer odds

Presentator Bas van Veenendaal vraagt zich af of Ten Hag bewust voor De Ligt als aanvoerder gekozen heeft, omdat de jonge Ajacied zaterdag in De Telegraaf zei dat zijn Ajax-toekomst gedeeltelijk afhangt van of de Amsterdammers zich plaatsen voor Europees voetbal of niet. Dat De Ligt nu dan aanvoerder is geworden, zou een 'zoethoudertje' kunnen zijn van Ten Hag, in de hoop dat hij blijft.

Wim Kieft reageert: "Een zoethoudertje van Ajax? Zo werkt dat helemaal niet. Ik vind het allemaal maar symbolisch. Wat kan mij het nou schelen dat hij aanvoerder is. Wat gaat hij nou doen? Hij is nog lang niet in de positie om echt een meerwaarde te zijn en overwicht te hebben."