Onthulling Tagliafico: 'Opvallend genoeg was Ajax niet de eerste Nederlandse club'

Onthulling Tagliafico: 'Opvallend genoeg was Ajax niet de eerste Nederlandse club'

13-03-2018 19:59
93

Voordat Nicolas Tagliafico naar Ajax vertrok, had de Argentijnse back al informatie ingewonnen over Feyenoord. De Rotterdammers hadden namelijk ook interesse in hem.

"Nadat ik in augustus voor het eerst hoorde van de concrete belangstelling, ben ik me er ook iets meer in gaan verdiepen", zegt Tagliafico tegen Voetbal International. "Dario Cvitanich was heel positief, en kon een goed beeld schetsen. Het maakte me enthousiast, maar opvallend genoeg was Ajax niet de eerste Nederlandse club waar ik informatie over opzocht. Afgelopen juni kwam bij mij het bericht binnen dat Feyenoord belangstelling had."

Wedden

Meer odds

"Daarnaast zou ook PSV voor me op de tribune hebben gezeten. Er was dus al wel een link met Nederland, hoewel ik vanuit Feyenoord en PSV daarna nooit echt iets concreets heb vernomen. En dat er scouts uit Europa en Nederland op de tribune zitten, is niet zo bijzonder. Dat gebeurt bij elke wedstrijd in de hoogste divisie van Argentinië", aldus de linksback.

Uiteindelijk werd het Amsterdam voor de Argentijn. "Vanaf augustus was het vizier op Ajax gericht en in het najaar werd het steeds concreter. Het was een weloverwogen besluit om naar Amsterdam te gaan. De stap naar Ajax moest de volgende impuls in mijn carrière zijn."