Slutsky doet opmerkelijke uitspraak in Rusland: 'Hij is niet de Vitesse-eigenaar'

Slutsky doet opmerkelijke uitspraak in Rusland: 'Hij is niet de Vitesse-eigenaar'

14-03-2018 07:08
29

Aanstaand Vitesse-trainer Leonid Slutsky heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan over zijn nieuwe werkgever. De Rus ondertekende deze week zijn contract in Arnhem en heeft in eigen land laten weten dat de organisatiestructuur van Vitesse anders is dan de buitenwereld denkt.

"Die eigenaar is niet Alexander Chigirinskiy, zoals wordt geschreven", vertelt hij aan het Russische Sport-Express, opgepikt door Voetbal International. Wie wél de scepter zwaait in het Gelredome, laat Slutsky echter in het midden. Vitesse zal in ieder geval toenadering blijven zoeken tot Roman Abramovich, de Russische Chelsea-eigenaar, verwacht Slutsky. "De spelers van Chelsea kiezen al jaren voor Vitesse. We hebben er nu nog niet over gesproken, maar ik denk dat die trend zich zal voortzetten."

De nieuwe trainer neemt een eigen assistent mee in de persoon van Oleg Yarovinsky, maar is niet van plan om de volledige technische staf naar zijn hand te zetten. "Ik ben nog niet van plan om andere Russische stafleden mee te nemen. De club heeft meerdere stafleden langdurig onder contract staan, dus ik verwacht dat zij zullen aanblijven", aldus Slutsky, die ook geen massale instroom van Russische spelers verwacht. "Dat is onwaarschijnlijk, bij Vitesse worden andere salarissen betaald dan in Rusland."