Van der Kust (rechts) in duel met Ajacied Mitchel Bakker

Feyenoord-talent (18) kan naar vijfde profclub: Zou van harte welkom zijn

Feyenoord-talent (18) kan naar vijfde profclub: "Zou van harte welkom zijn"

14-03-2018 18:48
18

NEC wil zich graag versterken met Feyenoord-talent Daudé van der Kust. De achttienjarige vleugelaanvaller speelt voor Feyenoord onder 19, maar beschikt niet over een profcontract in Rotterdam-Zuid.

De Jupiler League-koploper heeft al contact opgenomen met de jeugdinternational. Technisch directeur Remco Oversier bevestigt tegenover De Gelderlander dat Van der Kust woensdag naar De Goffert is afgereisd voor een kennismakingsgesprek. Oversier kan echter nog lang niet garanderen dat de buitenspeler volgend seizoen in Nijmegen actief zal zijn. "Hij zou bij ons van harte welkom zijn, maar ik ga ervan uit dat meer clubs interesse hebben", houdt hij nog een slag om de arm.

Van der Kust heeft al aardig wat transfers gemaakt in zijn nog jonge leven. In 2010 verruilde hij de jeugdopleiding van Sparta voor die van Feyenoord. Via een uitstapje bij amateurclub Alexandria belandde hij bij ADO Den Haag. Vorig seizoen dook Van der Kust plotseling op bij het Spaanse Villarreal, waarna hij afgelopen zomer terugkeerde bij Feyenoord.