'In Nederland is boven AZ niet een club waar je een grotere stap kunt zetten'

'In Nederland is boven AZ niet een club waar je een grotere stap kunt zetten'

14-03-2018 21:38
34

Oussama Idrissi stond in de jeugd bij Feyenoord te boek als lastig ventje, terwijl hij eerder dit seizoen door FC Groningen tijdelijk uit de selectie werd gezet. Volgens de 22-jarige aanvaller van AZ is een verkeerd beeld van hem ontstaan.

"Volgens mij ben ik wel een ideale schoonzon", grapt Idrissi tegenover FOX Sports. "Wat er in het verleden is gebeurd, is gebeurd. Volgens mij worden dingen vaak wel groter gemaakt dan het is. Dat is helaas hoe het werkt in de voetballerij. Maar uiteindelijk ben ik gewoon een winnaar. Ik wil keihard werken en ben een spontane, goede jongen denk ik. Zonder opschepperij of arrogantie."

"De media schetst soms een situatie die je niet in de hand hebt", vervolgt Idrissi. Wat hij wel in de hand heeft zijn, zijn prestaties. De linksbuiten scoorde al vier keer en gaf zes assists in negen duels voor AZ, dat hem in januari aantrok. In de toekomst ziet hij een stap naar het buitenland wel zitten. "In Nederland is er boven AZ niet echt een club waar je een duidelijk grotere stap kunt zetten." 

"Je weet nooit wat er gaat gebeuren, maar ik zie mezelf wel in het buitenland voetballen", vervolgt Idrissi. "Ik heb niet echt een specifieke voorkeur voor een competitie. Het gaat meer om de visie van de club." Een favoriet team heeft hij ook niet. "Ik droeg alleen trainingspakken van Oranje, niet echt van clubs."