Update: KNVB gaat met Sneijder om de tafel: 'Dat verdient hij, vindt iedereen'

Update: KNVB gaat met Sneijder om de tafel: 'Dat verdient hij, vindt iedereen'

15-03-2018 17:02
69

Wesley Sneijder baalt ervan dat hij van de KNVB niet de kans heeft gekregen om in een interland afscheid te nemen van het Nederlands elftal. Dat zegt de recordinternational in gesprek met de NOS. 

"Het moment was fantastisch geweest, maar ik kan het wel enigszins begrijpen", begint Sneijder in Qatar tegen de NOS. "Een nieuwe bondscoach wil zijn nieuwe groep bij elkaar hebben. Die wil niet een wedstrijd die in het teken staat van mij."

Eerder deze maand werd bekend dat Sneijder afzwaait als Oranje-international. De beslissing om te stoppen werd genomen nadat bondscoach Ronald Koeman op bezoek kwam bij Sneijder. Voor de middenvelder zit er dus geen officiële afscheidswedstrijd in, zoals Arjen Robben die bijvoorbeeld wel had tegen Zweden.

"Het gaat niet om mij, het gaat erom dat ik samen met de fans een moment wil om afscheid te nemen. Ik ben er vijftien jaar onafgebroken bij geweest, ik ben recordinternational. Zoals Robben zijn afscheid heeft gekregen, denk ik dat het voor mij ook op zijn plaats is."

Nederland oefent vrijdag in de Johan Cruijff Arena tegen Engeland. De week daarna is Portugal de tegenstander. "Maar dat is een uitwedstrijd, dus niet voor eigen publiek. Ik heb wel gedacht: ik heb tegen Portugal gedebuteerd, ik heb onder Ronald Koeman bij Ajax gedebuteerd, hoe mooi zou het dan zijn om onder Koeman bij het Nederlands elftal te eindigen tegen Portugal? Maar het is wat het is, ik ga er ook niet moeilijk over doen."

Update 15.38: Via Twitter heeft de KNVB donderdagmiddag rap gereageerd op de onvrede van Sneijder. 'We organiseren zeker nog een moment dat Wesley Sneijder afscheid kan nemen van de Oranjefans. Hierover volgt later meer info', laat de voetbalbond via de officiële kanalen weten.

Update 17.02: De KNVB gaat met Sneijder overleggen hoe zijn afscheid als international eruit gaat zien. Dat verdient hij, daar is iedereen het over eens. Hoe dat er precies gaat uitzien is nu nog niet te zeggen. 'Dat verdient hij, daar is iedereen het over eens. Hoe dat er precies gaat uitzien is nu nog niet te zeggen', laat de voetbalbond donderdagmiddag weten via de officiële kanalen.