'Aanvallend en attractief voetbal' in Eredivisie: Graag dingen anders doen

'Aanvallend en attractief voetbal' in Eredivisie: "Graag dingen anders doen"

15-03-2018 20:02
8

Mark-Jan Fledderus, technisch manager van Heracles Almelo, heeft hoge verwachtingen van Frank Wormuth. De Almeloërs verrasten de voetbalwereld door donderdagmiddag de Duitse trainer aan te stellen als opvolger van John Stegeman. 

"We hebben uitgebreid onderzoek gedaan", begint Fledderus tegen Voetbal International. "Heracles wil graag dingen anders doen, vernieuwen. We hebben ons dan ook niet enkel beperkt tot de Nederlandse markt. Voortbordurend op het werk van Nico-Jan Hoogma hebben we ook de Duitse trainersmarkt in kaart gebracht. Daarbij kwam ook de naam van Frank naar boven. Toevalligerwijs nam in diezelfde periode ook zijn management contact met ons op. Onze paden kruisten elkaar."

"Soms is het goed, een nieuwe kijk op zaken", vindt de beleidsbepaler van Heracles. "Hij staat voor aanvallend en attractief voetbal. Bovendien wil hij net als wij talenten opleiden. Ook heeft hij contacten. Zo is het idee om volgend jaar meermaals contacten van hem in te laten vliegen voor workshops. Denk aan data-analisten, videoscouts. Het is goed om zo nu en dan te sparren met mensen van buitenaf. Natuurlijk, uiteindelijk moet je het op het veld laten zien. Maar de vooruitzichten zijn goed."

Lees ook: Heracles verrast alles en iedereen met nieuwe trainer: 57-jarige Duitser