Arsenal knikkert Milan uit Europa League, Lyon en Dortmund falen

15-03-2018 22:58
33

Arsenal heeft zich ten koste van AC Milan geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. Na de 2-0 zege in Italië tijdens de heenwedstrijd wonnen The Gunners donderdagavond ook in eigen huis: 3-1. Het Olympique Lyon van Memphis Depay en Kenny Tete sneuvelde tegen CSKA Moskou

Arsenal - AC Milan 3-1
Hét moment van de clash tussen Arsenal en Milan in het Emirates Stadion vond op slag van rust plaats. Kort na de fraaie 0-1 van Hakan Calhanoglu ging de bal op de stip. Danny Welbeck duikelde in het strafschopgebied naar de grond en tot verbazing van werkelijk iedereen vond de scheidsrechter van dienst de overduidelijke schwalbe een penalty waard. Welbeck zelf ging achter de bal staan en faalde niet.

Die dreun kwam Milan niet meer te boven. Na de pauze liepen de thuisploeg van manager Arsène Wenger uit naar 3-1. Een afstandsschot van Granit Xhaka werd door een blunder van Gianluigi Donnarumma gepromoveerd tot doelpunt en in de slotminuten tekende Welbeck voor zijn tweede treffer van de avond.

Lyon - CSKA Moskou 2-3
De heenwedstrijd in Rusland tussen CSKA en Lyon eindigde in een 1-0 zege voor de Fransen en dus leek L'OL ook goede papieren te hebben om de klus in eigen stadion te klaren. Het liep echter volledig verkeerd af voor de ploeg van Kenny Tete (90 minuten in de basis) en Memphis Depay (na 66 minuten gewisseld).

Aleksandr Golovin maakte voor de pauze 0-1 en na de gelijkmaker van Maxwell Cornet na een uur voetbal liep CSKA via voormalig Eredivisie-spelers Ahmed Musa en Pontus Wernbloom zelfs uit naar 1-3. Mariano Diaz maakte er vrij snel 2-3 van, maar de gelijkmaker bleef uit. Op basis van uitdoelpunt voegde CSKA zich daardoor bij de laatste acht van het toernooi.

RB Salzburg - Borussia Dortmund 0-0
Ook voor Bundesliga-gigant Borussia Dortmund zit het Europese avontuur erop. Na de eerdere thuisnederlaag (1-2) tegen RB Salzburg móest er in Oostenrijk minstens twee keer gescoord worden. Dat lukte niet: het bleef donderdagavond bij 0-0. Salzburg had zelfs de grootste kansen op een doelpunt.